Om bloggen

Hej!

Välkommen till min blogg. Denna blogg är ett pedagogiskt verktyg för att komplettera och utveckla den traditionella klassrumsundervisningen. Bloggen är ett verktyg för mig och för min reflektion om och kring undervisning. Jag vill genom bloggen visa min process för att utveckla undervisning. Jag tror på ett synliggörande av alla processer som påverkar lärandet. Det var min dåvarande biträdande rektor Johan Aspelin på Mediegymnasiet som inspirerade mig till att börja jobba på detta sätt när han blev transparent med sina tankeprocesser som skolledare. Numera kan man se samma typ av tankar om transparens från områdeschef Edward Jensinger på Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen. Det är också min förhoppning att andra lärare ska hitta vägen till denna blogg och därigenom få inspiration i sin egen undervisning och genom interaktion genom kommentarer inspirera mig. Tillsammans så kan vi sprida lärandets glädje, och förhoppningsvis matematikentusiasm.

Magnus Dahlström
Förstelärare i matematik och fysik
Pauliskolan i Malmö

Creative Commons-licens
Mattemagnus.se av Magnus Dahlström är licensierad under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 4.0 Internationell licens.

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Peter Ellwe

  Hej!
  Hittade just hit och blir glad över att ha hittat ännu en vettig blogg kring matematik som bidrar till något nytt. Kommer följa dig med intresse. Lycka till!
  /Peter

  1. mattemagnus

   Tack!

   Bloggandet på detta sätt är nytt för mig och jag försöker lära mig under vägen. Nu är det ny termin och det är dags för mig att försöka få mina elever att vilja vara mer delaktiga på bloggen!

 2. Linnéa

  Hej där Magnus! Jag undrar om det finns någon ekvation eller funktion för att rita ett hjärta på en grafritande miniräknare? Och om så, hur den lyder… Tack på förhand!

  1. Magnus Dahlström

   Hej Linnea!

   Jag har några i inlägget Hjärtliga ekvationer från den 14:e februari i år.

   Se här: https://mattemagnus.se/?p=1028

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>