«

»

jan 19

Definitions- & värdemängder samt linjära funktioner

Idag på lektionen pratade vi om definitions- och värdemängder. Vi gick även igenom linjärafunktioner. Där pratade vi om k- och m-värdens betydelse samt hur man kan beräkna dem grafiskt och algebraiskt. Genomgångar finns sist i inlägget

Räkneuppgifter finns i boken på sidorna 263, 264, 269 och 271.

Om funktioner

Om räta linjer

1 kommentar

  1. sofia studencki

    Hej, kommer från mediegymnasiet och är din fd elev från 10 veckors klass år 2010.
    Har varit sjuk nu under 2 matte b lektioner vilket innebär att jag missat genomgångar och förstår verkligen ingenting. Försökte lära mig här men undrar om du kan ta en genomgång på din blogg som börjar redan från när x blir större än/mindre än till graferna.

    Tack på förhand, bästa matteläraren!

    /sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>