«

»

Nov 22

Laborativ lektion

Det tog ett tag innan de slutade tänka tvådimensionellt!

I fredags så hade jag och min radioklass en laborativ lektion. Den involverade tidningspapper och tejp. Vi började med att tillverka 6 större tidningsrullar (rullade på långsidan så att det blev ett rör med en diameter på ca 3-4 cm) och 12 små (rullade på kortsidan så hårt som möjligt), de små skulle användas till att binda ihop två större rullar. Radioklassens första uppgift var att med hjälp av dessa bitar bygga fyra stycken liksidiga trianglar.

Kubbygge, kuben var svår att få stabil

När alla grupper hade lyckats tillverka sin tetraeder fick de ett nytt uppdrag. Att spara tetraedern och göra nya rullar för att bygga en kub! Det gick också bra. De upptäckte att kuben inte var lika stabil.

Vi påbörjade en diskussion om vilka regelbundna figurer man skulle kunna tillverka och varför. Tiden för lektionen tog slut och nästa gång ska vi fortsätta där vi slutade!

Eleverna var glada trots att det var sista lektionen en fredag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>