«

»

okt 07

Magisterkurs i utbildningsvetenskap

Lärarutbildningen i Malmö - Orkanenhuset

Lärarutbildningen i Malmö - Orkanenhuset

Det är alltid roligt att på tisdagskvällar gå på min kurs som leder fram till en magisterexamen i utbildnings-vetenskap. Det har nu gått så långt att vi är halvvägs in i delkurs 4 (av 6 delkurser). Delkurs 4 behandlar teori och hur man tar fram ett forskningsläge. Vi förbereder en session för en arbetskonferens som ska hållas om två veckor, temat för konferensen är Aspekter på bedömning – orientering i ett forskningsfält, där just min grupps session heter Perspektiv på självbedömning.

magisterklassen

Några klasskompisar och lärare i kursen

Inför sessionen har vi läst tre avhandlingar på sammanlagt runt 1000 sidor. Dessa håller vi på att smälta samman till en enhetlig och intressant kunskapsmassa som förutom att berätta om forskningen också kommer innebära ny kunskap som kommer från samman-smältningen. Passet igår innehöll en workshop på hur man kan göra just detta. Det var det klart mest givande passet på denna delkurs hittills, och jag önskar att det hade varit det första passet på delkursen. Jag gick därifrån med full energi trots att arbetsdagen varit lång (7.30-20.00).

Orkanen när jag gick hem.

Orkanen när jag gick hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>