«

»

aug 19

Årets kurser

På måndag börjar skolan. Eller skolan har börjat för lärare och övrig personal men från och med måndag så börjar eleverna. I år precis som förra året ska jag undervisa kurserna

  • Matematik A,
  • Matematik B,
  • Matematik C,
  • Naturkunskap A och
  • Ellära A (om det funkar med elever och annat).

Utmaningen för mig att är att fortsätta göra presentationer som jag kan lägga ut på youtube som mina elever nyttjar. Jag har märkt att de används mest av personer som jag INTE undervisar. Jag kanske behöver vara tydlig med syftet med dem och informera om var de hittar dem på ett bättre sätt.

En annan utmaning är den projektplanering som jag nu deltar i med mina arbetslag. Det går lättare i år än det gjorde förra året. För er som inte vet vad jag pratar om så arbetar vi på Mediegymnasiet enbart i projekt. Det innebär att inget ämne kör sitt race utan alltid samverkar med minst ett annat ämne. Vi har nya spännande projekt som Skapelse och liv med religion, naturkunskap och ljudmedier, Ekoboende med naturkunskap, journalistiska uttrycksformer, medieproduktion samt projekt och företagande. Andra projekt är Valet 2010, Lyssnarundersökning, Kretslopp och ANT. Det är jobbigt och slitigt men väldigt roligt och utmanande att planera projekt tillsammans med en grupp lärare som kanske inte har samma uppfattning om kursmål som jag själv har.

Ytterligare en utmaning är att utbildningen som ska göra mig till behörig naturkunskapslärare fortsätter. Det blir lite mer kemi och lite biologi denna termin.

Jag börjar också känna att jag landat. Nu vill jag att det ska bli måndag så jag får träffa min nya mentorsklass!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>