«

»

aug 03

Sommarskolan – dag 2 *uppdaterat*

Dagens lektionen gick bra, återigen skötte sig eleverna, jag är inte förvånad då de är riktigt trevliga. Jag undrar när jag har lärt mig alla namn. Vissa lär jag mig snabbare än andra, men det finns inget mönster ännu. Det enda som inte gick bra var mattestugan, enbart en elev dök upp. Jag hoppas verkligen att många av mina elever tar chansen att gå på morgondagens mattestuga för att arbeta ikapp!

Nu till business. Dagens lektion handlade om räta linjens ekvation. Framlänges, baklänges och upp och ner… Vi pratade om linjens skärningspunkt med y-axeln, m-värdet, och dess lutning, k-värdet. Nedan är en version av den presentation jag genomförde i klassrummet, jag har dock lagt till hur man skissar en graf från funktionen.

Jag lägger även upp en som handlar om k-värden för linjer vinkelräta mot och parallella med en given linje för de av er som siktar på ett högre betyg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>