«

»

aug 02

Sommarskolan – dag 1

Idag var det första dagen på sommarskolan. I år undervisar jag en matematik B grupp och en mattestuga för matematik B med ännu mer extra hjälp 😉

Eleverna i gruppen är underbara, lite lagom busiga ungefär som en någon av mina ljudklasser… Enda problemet idag var att det var kvavt oh varmt. För att hjälpa mina elever innehåller detta inlägg också en liten repetition av vad vi gjorde på lektionen.

Temat för dagen var algebra. Vi pratade om utveckling och förenklingar av uttryck, speciellt binom. Vi pratade också om funktionssymbolen och om olikheter. Ni har sommarskolehäftet, men jag vill även dela med mig av en genomgång i form av en liten film om kvadreringsreglerna och konjugatregeln.

och en som visar hur funktionssymbolen fungerar och hur man ritar en graf, det har du nytta av imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>