«

»

jul 15

Sommar och sol…

…och snart dags för sommarskola.

Jag har som vanligt (för 4:e året), valt att jobba på Malmö Stads sommarskola. I år kommer vi vara på St Petri skola. Jag ser alltid fram emot att jobba på sommarskolan utifrån ett antal perspektiv.

  1. Eleverna är jättehärliga att ha att göra med, de är positiva och villiga att lära sig. De flesta av dem har ju valt att vara där själv, vilket gör dem motiverade.
  2. Sommaren är lång och vid den här tiden börjar jag bli uttråkad. Då är det perfekt att börja med två veckors halvtid.
  3. Jag får se andra skolor än min egen, möter lärare som jag kan prata med om hur det undervisar.
  4. Nämnde jag att eleverna är toppen?

I år ska jag se om jag på något sätt kan använda min blogg i sommarskoleundervisningen. Det läromedel vi har är ett häfte med uppgifter av olika karaktär. Hinner jag ta fram något komplementerade onlinematerial? Hinner jag få tag på ett häfte när alla är på semester? Jag ska i alla fall försöka! Jag kommer dokumentera detta arbete på bloggen.

Dessutom börjar det bli dags att titta på höstens ordinarie verksamhet, ettorna har 10 veckors undervisning innan de väljer sina profiler. Temat i år är olika former av tal så som heltal, primtal, bråktal, tallinjen och koordinatsystem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>