«

»

jan 27

Matematikbiennalen dag 0; tågstrul och stress

Eller är det dag -1? Den börjar imorgon och det är dag 1, därför borde idag vara dag 0. Men det känns å andra sidan bäst med dag -1. Argh, jag blir förvirrad. Jag bestämmer att det är dag 0 idag då slipper jag ta med negativa tal.

På tal om negativitet så började dagens resa skumt. Genom att ringa till SJ för att se om tåget var i tid och så inför avresan fick jag veta att mitt tåg var inställt. Det gjorde att jag fick för mig att alla tåg hade blivit inställda på grund av snöovädret. Men det var bara mitt tåg som var inställt, inte tåget innan eller tåget efter. På SJ visste de först inte vad som hände, det var som om min avgång inte existerade. Det visade sig att den ställts in sedan ett tag tillbaka och att de skulle ha hört av sig till mig. Så var inte fallet. Dessutom var alla tåg fullbokade. Jag såg framför mig hur jag skulle missa hela biennalen för att det blivit strul med resan. Lösningen var dock enkel, jag fick rådet att försöka hinna med avgången en timme tidigare (det var nu 25 minuter till avgång och skolan ligger 25 minuter därifrån), men jag hann. Väl på tåget skulle jag, enligt den information jag fått per telefon, prata med personalen och sedan stolssurfa upp. Tåget var ju fullbokat, men varje stol var inte bokad hela vägen. Jag klarade mig med 4 stolsbyten! Detta var en flexibel lösning som jag efter omständigheterna kan leva med. Personalen både i telefon och på tåget var förstående, vänliga och trevliga. Bra jobbat alla er som jag samtalade med.

Andra saker blev också stressiga pga tågstrulet. Jag glömde viktiga papper i Malmö, så som inträdesbiljetten, bokningsbekräftelsen och biljetten till mina seminarier. Två av dessa kunde jag maila till hotellet för utskrift. Den första får jag fixa imorgon på Älvsjömässan och betala 200 kr för. Tur att lönen kom idag!

Nu när allt strulat sig idag, kan väl resten få flyta på imorgon och i övermorgon. Dags att äta, jag är hungrig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>