«

»

jan 26

Gleerups matematiklärarstipendium

Per Cederstam. Foto: Gleerups

Min vän och forna kollega Per Cederstam har fått Gleerups matematiklärarstipendium. Motiveringen var:

Årets pristagare har öppnat en ny värld för elever från miljöer där högre studier vanligtvis inte ses som självklara. Med sitt tydliga engagemang och ett kreativt pedagogiskt arbetssätt har han starkt bidragit till att många elever valt att fortsätta vidare till universitet och tekniska högskolor.
Elevernas intressen och vardagserfarenheter utnyttjas som språngbräda in i matematiken. Speciell vikt har lagts vid att motivera eleverna genom att anknyta matematiken till yrkesämnena på elprogrammet och att arbeta med öppna matematiska problem.
Per Cederstam, från NTI-gymnasiet i Malmö, gör det möjligt för elever att överträffa sina förväntningar och väcker intresse för högre tekniska studier – med gott resultat.

Det är ett mycket välförtjänt pris som Per fått, jag har följt hans arbete med stor spänning. Han har förmågan att hitta just de tillämpningar som elever tycker är intressanta, en förmåga jag önskar att jag hade i högre grad. En av de största sakerna han ligger bakom är att han fått många elever att inse att de har kapacitet att plugga vidare. Jag har vid olika tillfällen besökt LTH med Per i olika sammanhang och sett när gamla elever kommer fram och tackar honom för den kunskap han hjälp dem att få. Jag kan inte tänka mig en bättre pristagare. Grattis Per!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>