«

»

jan 25

Praktisk provuppgift om statistik i Numbers

Uppgifterna ska lämnas in via mail i ett Numbersdokument som du döper till FörnamnEfternamnKlass.numbers, där du givetvis byter ut förnamn, efternamn och klass till ditt förnamn, efternamn och klass.

1. Ni ska rätta till följande två diagram så att de inte är missvisande. Om bilderna är för små, klicka på dem för att se en större variant.

2. Du ska skriva in följande tabell i ditt Numbersdokument. Totalerna ska i dokumentet beräknas genom en formel. Du ska också göra en ny tabell där du visar hur många procent av människorna ombord som hörde till vilken grupp (1:a klass, 2:a klass, 3:e klass och besättning. Denna tabell ska också göras med hjälp av formler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>