«

»

Dec 18

Jul på mediegymnasiet

Endast tomten är... ...rörlig?!?

...och endast tomten är rörlig?!? Foto: Jan Sandström

Det är jul på mediegymnasiet. Det började förra veckan med Luciafirande. Det var meningen att det skulle bli ett tåg med både lärare och elever, men eleverna kunde inte när det väl var dags… Jag har haft väldigt mycket att göra de senaste veckorna så jag sa att i år kunde jag inte vara med. Jag gjorde dock “misstaget” att går förbi när det elektriska pianot testades 45 minuter innan start, jag kunde inte låta bli att ställa mig där och sjunga med. Dette ledde till att jag blev tvångsrekryterad till luciatåget. Det för mig roligaste inslaget var när Jag, Lars och Helena sjöng O’Helga Natt i ett trio?framträdande.

En nervös stjärngosse Foto: Jan Sandström

Jag var så nervös så att jag skakade, jag visste inte hur det skulle tas emot av elever och kollegor. Efteråt har jag fått höra att många tyckte att det var det bästa inslaget under hela luciatåget. Jag är stolt över att jag vågade, och hela upplevelsen har gjort att jag seriöst överväger att försöka bli medlem i en kör alternativt ta sånglektioner!

Julpysslet har fortsatt under hela denna vecka. Elever har jobbat med återhämtning, dvs att ta igen sådant som de missat under de projekt vi har haft under hösten, men vi har också pysslat. Det gjorde vi på ljudprofilen igår, och på förmiddagen så tillverkade klasserna pepparkakshus, enbart med hjälp av hjärtformade pepparkakor, kristyr och nonstop. De gjorde en fin pepparkaksgrotta och två modeller av Turning Torso. På eftermiddagen fick vi hjälp av bibliotekarien Annette som lärde oss att göra fina pappersstjärnor!

Pyssel!

ännu mer pyssel!

Det färdiga resultatet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>