«

»

Nov 23

Att skriva matematiska dokument

Hej!

Enligt kursplanen i matematik så ska du som elev kunna använda matematiska termer, symboler och konventioner samt utföra beräkningar på ett sådant sätt att det är möjligt att följa, förstå och pröva de tankar som kommer till uttryck. Ett sätt att öva på redovisningsteknik är att använda typsättningsprogrammet MacTeX. Du ska ladda ner och installera detta program. Därefter läser du igenom den manual jag har skrivit för användandet av programmet.

För att visa att du tagit in kunskaperna ska du svara på frågorna i denna typsättningslabb. Till din hjälp har du denna mall och det i labben omskrivna exempeldokumentet.

För uppgift 1 och 2 skriver du svaren som ett inlägg i er blogg. Uppgift 3 är en praktisk uppgift där du ska göra en kopia på ett dokument. Du bifogar dokumentet som en fil i ett blogginlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>