«

»

mar 21

En förhoppningsvis spännande konferens

Jag tycker det är spännande att dela med sig av kunskap, att det är ett privilegium att få lov att tala inför kollegor. Det är också nervöst då jag inte kan låta bli att undra om jag verkligen har något att bidra med. Jag har kommit fram till att jag har det som samordnare för programmeringsfortbildningen som Malmö Stads Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ger sina matematiklärare. Därför har jag valt att hjälpa till att sprida vårt material och våra erfarenheter till andra.

Detta inlägg är på sätt och vis skamlös reklam för min medverkan på konferensen “Matematik på gymnasiet – fokus programmering” i Stockholm den 12-13:e september. Jag kommer bidra med en föreläsning och en workshop. Föreläsningen “Hur kan du använda programmering som verktyg för problemlösning & modellering i matematik?” kommer att ta upp hur vi i Malmö Stad har lagt upp vår fortbildning, hur programmering kan stödja problemlösning och modellering, hur vi hanterar de elever som inte kan programmera och slutligen vilka resurser som finns på nätet som kan hjälpa oss lärare i implementeringen av ämnesplanen. Min workshop “Prova på olika programmeringsbaserade uppgifter som du kan tillämpa direkt i klassrummet” kommer låta deltagarna prova på att lösa problem- och modelleringsuppgifter med programmering, uppgifter som förhoppningsvis kan användas i kurserna Matematik 1 till 5.

Konferensen innehåller även andra föreläsningar och workshops som kommer behandla ämnen som hur man kan introducera programmering och hur du kan lägga upp lektioner innehållande programmering.

Om du vill delta så kan du vid anmälan ange rabattkoden Magnus10 för 10% rabatt på avgiften.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>