«

»

apr 13

Tips på onlinemiljöer för programmering

Mina elever använder Chromebooks, det innebär att de inte kan installera program på sina datorer. Alla program som de kör fungerar med hjälp av “Molnet”, eller som det också heter, någon annans server. Hur som helst blir programmering krångligare då de inte kan ha en programmeringsmiljö som körs på datorerna. Därför är det skönt att det finns ett antal onlinemiljöer som fungerar bra. De kan vara långsammare att köra, men det kompenseras av att de program som matematikundervisningen kräver ska konstrueras inte är så tunga att köra. Några miljöer i Python 3 är

Repl.it

Trinket

Microsoft Azure Notebooks

Google Colaboratory 

De två senare är smidiga om skolan/kommunen/huvudmannen redan använder Office 365 eller Google Apps for Education för då finns redan ett personuppgiftsbiträdesavtal som ska skydda elevers personuppgifter.

Att jag tipsar om just dessa är för att de har de flesta paket för grafik och beräkningar förinstallerade och att de därför bara behöver importeras i koden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>