«

»

feb 16

Lek med Desmos – ett pulserande hjärta

När alla hjärtans dag närmar sig brukar jag ge mina elever en hjärtekvation att skriva in i sina räknare, vanligtvis Texas TI-82. Dock har jag sedan några år varit vansinnigt förtjust i appen Desmos för appens sätt att hantera regressioner och den kontroll jag som användare har över hur regressionsekvationes utseende. Därför så lät jag mina elever i år skriva in ekvationen

x^2+(y-x^{2/3})^2 \leq 4

i appen. Resultatet blir ett fint hjärta.

En kollega som såg detta förändrade hjärtats ekvation så att en glidare istället styrde hjärtats storlek och tog bort koordinatsystemet.

Sätter man igång animeringen blir resultatet blev ett pulserande hjärta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>