«

»

Nov 11

Typsättningslabb för LaTeX

Här är en typsättningslabb för LaTeX, med tillhörande exempeldokument. Om ni klarar ut den så klarar ni det mesta gällande LaTeX som ni kommer att behöva.

Om ni har frågor ställ dem till mig genom att skriva en kommentar till detta inlägg så att alla får ta del av svaret på frågan.

9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Oskar Melin

  Hej. Jag undrar vad man behöver ha med på frågan om AMS-LaTeX. Ska man t.ex. beskriva vad AMS-LaTeX består av samt beskriva olika matematikomgivningar?

  1. mattemagnus

   Hej Oskar!

   Det du ska svara på är bara vad AMS-LaTeX är och gör. Du behöver inte beskriva alla omgivningar och specialkommandon.

   /Magnus

 2. Kevin Palm

  Hej Mattemagnus! Jag kom en bra bit, efter att ha läst igenom manualen och grejs flera hundra gånger, men fastnade på 4.1. Manualen säger att \qeq ger ett ≥-tecken, men jag får bara error. Så ja. Usch. Hjälp?

  1. mattemagnus

   Hej Kevin!

   Det måste vara ett tryckfel då kommandot är /geq (GEQ med små bokstäver).

   //Magnus

 3. Kevin Palm

  Aha, jag ser här att jag skrivit \qeq, men i koden har jag skrivit \geq och \leq och ingen av dem fungerar. Säg mig, vilket paket ligger de i, det kanske inte är med i mallen jag har?

  1. Kevin Palm

   Okej, jag hittade en lösning nu helt plötsligt, genom att använd $ framför och bakom det kommandot. Bittersöt vinst, skulle jag säga.

   1. mattemagnus

    Jag trodde att det var så du gjorde från början. Alla matematikkommandon måste skrivas i en matematikomgivning.

 4. Jonas Dahlqvist

  Måste vara något buggat med adobe… Får inte fram din typsättningslabb… Kan inte du ladda upp den på någon uppladdningscentral eller något?

  Jonas

  1. mattemagnus

   Adobe är min uppladdningscentral, och länkarna fungerar för mig. Vi får titta på det i skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>