«

»

jun 13

Att utvärdera årets resultat

Nu när eleverna gått på sommarlov kommer en period vikt åt reflektion. Idag har jag och mina kollegor tittat på hur det gått under året. Vi har kikat på de kursutvärderingar som gjorts och de resultat som blivit.

Det har varit svårt. En del missar gjorde att det data-material vi fått inte kunde användas. Då fick vi lägga tid på att sammanställa eget utifrån de noteringar vi givetvis har. Tyvärr ledde det till att de viktiga diskussionerna om elevernas resultat och hur de kan förbättras fick mindre utrymme. Men vi hann analysera lite.

Bland annat såg vi att det fanns vissa könsskillnader i betygssättningen. Vissa av dem hade en förklaring i att vi inte har så många tjejer på teknik- och naturvetenskapsprogrammet där många lyckas med matematik, men fler på samhällsprogrammet där matematiken inte står högt i kurs. Dock var det väldigt få tjejer som fått toppresultat vilket är konstigt då tjejer i den nationella statistiken ligger före killarna. Vad det beror på kunde vi inte reda ut, men vi ska fortsätta undersöka det nu när vi blivit medvetna om det.

Vi såg dock att de provbetygen för de nationella proven i stort stämmer överens med de kursbetyg eleverna fått. Det finns dock en svag tendens till att fler får högre betyg än lägre betyg jämfört med provresultatet.

Hur ser det ut på andra skolor?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>