«

»

sep 06

Min nya skola

Jag har nu jobbat på Pauli gymnasium i 23 dagar. Det har varit 23 intensiva dagar, 23 mycket roliga dagar. Det är alltid jobbigt att komma till en ny arbetsplats, med alla rutiner du inte en vet existerar. Nästan värre är rutinerna som du känner till sedan innan som på den nya skolan är förändrade i grunden. Som tur var finns det mesta av denna information dokumenterad och dessutom har jag på min skola mycket trevliga kollegor som gärna hjälper mig tillrätta.

Jag måste säga att jag trivs som fisken i vattnet med mina nya kollegor. Det känns bra att ha ett stort urval av ämneskollegor att jobba med, diskutera med, spåna idéer med. Klimatet är öppet och både nya och gamla tankar tas emot med glädje. Jag trivs verkligen.

Mina elever är toppen. Jag har i år två ettor. En etta på naturvetenskapsprogrammet som jag dessutom är mentor för samt en etta på teknikprogrammet. Båda klasserna är ett nöje att arbeta med. Det känns som det är något mer än en smekmånadsperiod. Om det är något som jag orolig för är att de inte ställer tillräckligt med frågor. Jag blev så glad idag på en av lektionerna när en av mina elever ställde en fråga som många skulle ha tyckt var för pinsam för att fråga om.

Här kommer jag att trivas bra!

1 kommentar

  1. Jonas Hällebrand

    Det glädjer mig att läsa Magnus. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>