«

»

mar 16

Problemlösning del 2

Det problem som ni idag ska lösa (dvs hitta så många olika sätt att lösa det på som ni kan) kallar vi Skolvägen.

Tatrana och Emil bor olika långt från sin skola. Båda cyklar först till samma busshållplats. När Tatrana står och väntar på bussen har hon cyklat en fjärdedel av hela sin skolväg. Emil har, när han kommer till busshållplatsen, cyklat två sjundedelar av hela sin skolväg.

  1. Vem har längst till skolan?
  2. Hur stor är skillnaden i skolväg?
  3. Hitta på ett liknande problem och lös det.

Ledning: Om ni tycker det blir krångligt anta ett avstånd för bussresan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>