«

»

Feb 14

Att åka skidor

Det finns många saker med att åka skidor. Men en sak man inte kommer undan är liften. Av olika anledningar kan det vara intressant att avgöra hur brant man åker i liften. Nedan finns en bild som visar en del av ett liftsystem. Jag vill att du tar reda på var lutningen är som störst respektive minst och om du orkar vad lutningen är på alla de 5 liftsegment som finns på bilden…

Vad en lutning är? Det får du försöka formulera själv. Vi ses på onsdag!

Klicka på bilden för att se den större. Tack till Filip Pettersson på graf för den fina bilden!

2 kommentarer

  1. Peter Ellwe

    Oh, Dan Meyers exempel lever vidare. Najs att se 🙂

    1. Magnus Dahlström

      Jepp, tänkte att det var en bra “före sportlovet”-övning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>