«

»

Nov 08

Vad är matematik?

Hej textklassen!
Idag hade vi en introduktion till vad matematik är. Det jag pratade om är att matematik är mer än att räkna, jag sa att det kanske till och med var att undvika att räkna så mycket som möjligt. Det handlar om att tänka logiskt, att se samband och strukturer, att vara kreativ samt att kunna kommunicera vad du vet.

Vi pratade också om att vi kommer arbeta formativt, det innebär som jag sa att du inte kommer få poäng, betyg eller bokstavsomdömen på diagnoser/prov utan att du i stället skriftligt får veta vilka mål du når och vilka du behöver arbeta mer med och hur du kan göra detta.

Du fick en läxa, att kommentera detta inlägg och i kommentaren bland annat svara på följande frågor:

  • Vad du tycker att matematik är?
  • Vad du har för erfarenhet av matematik i skolan och i ditt vardagsliv?
  • Hur vill du arbeta med matematik?
  • Hur vill du bli bedömd i matematik?